Έπαθλο "Γ. Σταματογιαννόπουλος" - 3ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής

Κατηγορία Νέα / Ειδήσεις
Διαβάστηκε 2696 φορές

Κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής, το οποίο διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη 1-2 Ιουνίου 2018, απενεμήθη για πρώτη φορά το Έπαθλο Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος.
Το Έπαθλο θεσμοθετήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, με σκοπό να τιμήσει τον κορυφαίο παγκοσμίως ερευνητή και Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας μας, Καθηγητή Γεώργιο Σταματογιαννόπουλο, η σημαντική συνεισφορά του οποίου, τεκμηριώνεται λεπτομερώς στο αφιέρωμα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας στη μνήμη του.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι πρωτότυπες Εργασίες που υποβάλλονται προς βράβευση, δεν πρέπει να έχουν παρουσιασθεί σε άλλα Ελληνικά ή Διεθνή επιστημονικά συνέδρια ούτε να έχουν δημοσιευθεί μερικώς ή ολικώς σε άλλο Ελληνικό ή Διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Η κρίση τους γίνεται από Ειδική Επιτροπή που αποτελείται από συναδέλφους επιστήμονες κύρους, οι οποίοι δεν διεκδικούν με εργασία το Έπαθλο. Επίσης, σύμφωνα με την προκήρυξη, όλες οι επιστημονικές δημοσιεύσεις, προφορικές ανακοινώσεις, αναφορές στον τύπο ή άλλες δραστηριότητες σχετικές με την Εργασία που βραβεύθηκε, πρέπει να συμπεριλαμβάνουν την εξής δήλωση: Η Εργασία παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής και βραβεύθηκε με το Έπαθλο Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος.
Στο 3ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής, απονεμήθηκαν δύο ισότιμα Βραβεία, το ένα αθλοθετούμενο από την ΕΕΓΘΑΙ και το δεύτερο με την ευγενική χορηγία της European Society of Gene and Cell Therapy –όπου στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο Eταιρειών, αποφασίσθηκε να είναι ο χορηγός του δεύτερου Επάθλου.
Το Έπαθλο Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος 2018, απενεμήθη στους ακόλουθους Επιστήμονες, για τις αντίστοιχες δύο ερευνητικές Εργασίες:


• Κανέλλα Προδρομίδου, Ιωάννη Βλάχο, Μαρία Γαϊτάνου, Γεωργία Κουρούπη, Άρτεμη Χατζηγεωργίου και Ρεβέκκα Μάτσα, για την εργασία τους με τίτλο "MicroRNA-934 is a novel regulator of early human neurogenesis with a prospective evolutionary role in brain development"

• και στους Πέτρο Πατσαλή, Claudio Mussolino, Παναγιώτα Παπασάββα, Giandomenico Turchiano, Marianna Romito, Constantino Loucari, Κοραλία Στεφάνου, Σωτηρούλα Χρήστου, Μαρία Σίταρου, Tatjana Cornu, Michael N. Antoniou, Toni Cathomen, Carsten W. Lederer και Mαρίνα Κλεάνθους, για την εργασία τους με τίτλο "CRISPR/Cas9-and TALEN-mediated disruption of aberrant splice site restores normal gene function".

Έπαθλο Γ. Σταματογιαννόπουλος (pdf)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 10:46